independent rock

Ismert és kevésbé ismert indi jellegű képződmények gyűjtőhelye

Címkék

alter (1) amcsi (11) angol (1) atalanta (1) bergen (1) black hole sun (1) blues (1) boy (2) brit (2) california (1) classic (1) colorado (1) cool (2) cseh (1) cselló (1) dentists (1) egyedi (1) folk (2) grunge (1) honolulu (1) indie (7) indie rock (2) iráni (1) kanada (1) kooks (1) laleh (1) last.fm (1) love (1) modest mouse (1) mother (1) naive (1) német (1) norvég (1) pop (2) prefab (1) punk (2) ráno (1) rock (1) savannah (1) soundgarden (1) strokes (1) suburban (1) svájci (1) svéd (1) új-zéland (1) viktoriánus (1) waitress (1) Címkefelhő

Solidmen

2014.02.26. 18:45 megapöpi

A  zenekar március 22-én mutatja be Csirkék, kutyák, emberek című friss albumát a Fészek Klubban, az Ozon Mama vendégeként.

 

több infó: recorder.blog.hu

Szólj hozzá!

Lumineers

2014.01.26. 17:10 megapöpi

Colorado-i folk band. de gondolom hallani.

Szólj hozzá!

Címkék: folk colorado amcsi

Naive

2013.12.09. 22:08 megapöpi

The Kooks egy angol indie rock zenekar, mely az angliai Brightonban alapult 2004-ben. Nevüket David Bowie Kooks című száma ihlette. Tagjai Luke Pritchard (vokál,gitár), Hugh Harris (gitár), Paul Garred (dob) és Peter Denton (basszusgitár). Első sikerüket a Naive című kislemezük hozta meg, amely 5. helyet ért el a UK slágerlistán, majd 2006-ban a 19. legjobban eladott album lett. Bemutatkozó albumukból az Inside in/Inside Out-ból több mint 2 millió példányt adtak el világszerte. Második stúdióalbumuk, a Konk 2008 áprilisában jelent meg, és egyből az UK Album Charts első helyére szökött.

A The Kooks eredeti tagjai mind diákokként találkoztak a Brighton Institute of Modern Music iskolában. A művészek/zenekarok, mint például Neil Young, a The Police és a The Rolling Stones zenéjének hatására Pritchard úgy döntött, hogy alapít egy zenekart. Max Raffetyt kérte fel basszistának, aki örömmel csatlakozott Luke-hoz. Miután Paul Garred és Hugh Harris is belépett a bandába, elkezdtek kisebb előadásokat, koncerteket adni Brightonban és környékén. Első számuk a The Strokestól a Reptilia szám átdolgozása/cover változata volt. Habár a zenekarcsak 2-3 hónapja volt együtt, máris lemezajánlatot kaptak egy stúdiótól. Egy interjúban a musicohm.com-mal Pritchard így beszél az esetről:„Minden olyan gyorsan történt, csináltunk egy demo-t egy londoni stúdiós ismerősömmel, amit aztán elküldtünk egy fickónak azért, hogy szervezzen pár koncertet, és egyszer csak ő lett a menedzserünk.” Így igazoltak a Virgin Records lemezkiadóhoz, habár állításuk szerint még nem álltak készen rá: „Nagyon korai volt leszerződni egy kiadóhoz, megmondom őszintén túl fiatalok voltunk, és alig 2-3 hónapja volt együtt az együttes. Tehát igazán nem akartunk ilyen hamar belevágni, de aztán úgy gondoltuk,ez egy remek lehetőség, és a Virgin emberei is nagyon jó fejnek tűntek, úgy látszott értik, hogy mit is akarunk.”
Nem sokkal ezután, a Virgin megpróbálta levédetni a zenekar nevét, mivel kiderült, hogy egy svéd zenekar is ugyanezen a néven fut, akik már lemezt is adtak ki a '90-es években.

köszi wiki :)

Szólj hozzá!

Címkék: angol kooks indie rock naive

California

2013.10.31. 21:39 megapöpi

Ki ne ismerné ezt a dalt, de az eredeti az igazi. Bocs a klippért :) Tudom, tipikus amerikai indie pop banda. nem is kell bemutatni őket.

Szólj hozzá!

Címkék: indie california amcsi

Lali

2013.10.24. 20:24 megapöpi

Laleh egy iráni származású énekes, dalszerő, színésznő. Többször volt a svéd top 2 ben, bla-bla-bla...Houshang Pourkarim lánya ő egyébként, akit goindolom nem kell bemutatni a tájékozottabbaknak. Laleh iránban született, majd Azerbajdzsánon és minszken kersztül jutottak Svédországba.

Szólj hozzá!

Címkék: svéd iráni laleh

süti beállítások módosítása